2012


didactief-nieuws-2012.png

didactief-nieuws-2012_01.png

Interview in het vakblad http://www.didaktief.nl/

De-Zevensprong-wint-internationale-prijs---Almere-DEZE-WEEK-074419

Almere deze week

Basisschool De Zevensprong heeft een internationale prijs gewonnen met het project ‘Be Smart With Your Phone’. In plaats van de mobiele telefoons van de leerlingen af te pakken, worden deze gebruikt om Poolse leerlingen beter te leren kennen en de Engelse taal te oefenen.

Het project is daarom door het Europees Platform daarom uitgeroepen tot ‘eTwinning Project van de maand mei’. eTwinning is en project dat de Europese samenwerking tussen tussen scholen moet stimuleren.

OBS_de_Zevensprong_wint_internationaliseringsprijs-074641.png http://www.persbureaualmere.nl

Het ‘Europees Platform – internationaliseren in onderwijs’ roept het project Be Smart With Your Phone dan ook uit tot eTwinning Project van de maand mei. De prijs wordt maandelijks toegekend aan een opvallend en origineel ict-project in het kader van Europese online samenwerking tussen scholen.

AV_-_De_Zevensprong_digitaal_met_Poolse_school-224121-almerevandaag.png

almerevandaag.nl

Bij de ICT-lessen van ’Be smart with your phone’ op basisschool De Zevensprong in Danswijk hoeven de mobieltjes van de leerlingen even niet weg, sterker nog: ze kunnen goed van pas komen. De school won de Europese Internationaliseringsprijs met dit project, waarbij de kinderen op computers berichten kunnen sturen naar Poolse leeftijdsgenootjes.

’This is a flower’ typt Eline Muijsert (10) uit groep 7 in het werkbalkje boven een zogenaamde QR-code, een vierkante zwart-witte code die tegenwoordig veel gebruikt wordt en is gekoppeld aan online informatie. Ze verbinden een Engelse boodschap aan een QR-code en als de kinderen in Polen het bericht openen, activeren ze de code en ontvangen de boodschap. ,,Als je die code scant, dan spreekt je telefoon die zin uit”, legt Eline uit. Het is haar eerste les met QR-codes, maar ze vindt het nu al leuk.