EPNUFIC

eTwinning

Met leerlingen samenwerken met een buitenlandse school doet u met eTwinning.

Maak kennis met eTwinning

Kennismaken met scholieren uit een ander land is super motiverend voor zowel de leraar als de leerlingen. eTwinning is bovendien gratis!
Meer weten? als ambassadeur en ervaringsdeskundige neem ik u graag aan de hand.

eTwinning is een online community voor scholen in ruim dertig Europese landen. Docenten kunnen via het platform collega’s in het buitenland zoeken die online willen samenwerken met hun leerlingen.

Binnen een internationaal project hebben leerlingen contact met elkaar via de TwinSpace. Dit is een afgeschermde online projectruimte waarin materiaal kan worden geplaatst. Communiceren kan via een mailprogramma, een forum en een chatbox.

eTwinning is…

als een deur zonder drempels naar anderstalige soulmates. Simpele of ingewikkelde projecten, een connectie is zo gemaakt. En zoals het in het echte leven gaat, zijn deze connecties soms vluchtig en soms zelfs voor een lifetime. Na een project blijft het kriebelen en smaakt het naar meer.

Het doel van eTwinning is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden én het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier.

Als eTwinning Ambassadeur kan ik bij u op school een workshop verzorgen waarin we aan slag gaan met het maken van een profiel, en hoe je vervolgens projecten vind of hoe je deze kunt aanmaken. Ga samen met mij op zoek  naar partnerschappen in Europa. 

U kunt in een kort tijdbestek internationaal aan de slag met e-twinning. Ik vertel u graag over de mogelijkheden. U kunt mij  als ambassadeur boeken via deze website ——>EPNUFIC

Voor bestaande eTwinners bent u bij Redegeld ICT ook aan het juiste adres, als eTwinning mentor kan ik u bij staan met al uw vragen.