School zonder kids

cropped-cropped-image002-1.jpg

In de wandelgangen hoor je dat wel eens, “zou wel eens lekker zijn, school zonder kids”

Ik mis de kids nog steeds wel hoor sinds ik niet meer voor de groep sta. Deze herfstvakantie waren we aanwezig voor de LiveSchoolV3 migratie op de Zuidwester.
In de herfstvakantie dus inderdaad zonder aanwezige kinderen(en leerkrachten). Ons migratie schema is volgeboekt en we gaan ook in de schoolvakanties gewoon door.

In goed overleg met contactpersoon en oog voor veiligheid.

tekst-deur-moet-gesloten-blijven

Gisteren sloot ik dan ook even aan bij ons migratie team, die druk bezig was bij http://www.zuidwester.com/ van stichting Spaarnesant in Haarlem.

20161020_115327

20161020_092803

Ook deze school gaat werken met onze nieuwe omgeving LiveSchoolV3

Alle aanwezige computers van leerkrachten  tot leerlingstablets worden allemaal voorzien van maatwerk Windows10 educatie LiveSchoolV3 omgeving.

Mooi contrast om dan bij de ingang van deze school een oude lessenaar te zien met daarachter wat oude school methodes.

Dit vroeg natuurlijk om een foto

20161020_124609

Komt gelijk de discussie weer op, nemen we de kinderen ons handschrift af?. Onze huidige generatie kinderen van de basisschool doet over een paar jaar nog helemaal geen boodschappen meer met geschreven lijstjes. Deze generatie is dan al realtime verbonden en bij/na ontbijt zet de koelkast al direct de bestelling klaar die alleen nog maar met een druk op de knop hoeft te worden besteld.

samsungrf4289-620x380

Het nieuwe schrijven wordt in dit artikel b.v.b omschreven als AR-TI-CU-leren dit omdat er niet getypt gaat worden maar gesproken. Iets wat ik zelf nu al dagelijks doe. Whatsapp, navigeren doe ik niet typend maar spreken in de auto, netjes handen aan stuur kletsend tegen telefoon.

Bovenstaand ook besproken met juf Jacqui Willemse die net bevlogen als ons Winsys.nl team ook in de vakantie even komt werken om voorbereid te zijn voor aankomende start van de schooldag.

Voorbereid zijn is altijd goed, daar bereiden we onze kinderen ook al op voor, maar zelf moeten we ook niet achterblijven en we zijn echt niet te oud om te blijven leren. Hiermee afsluitend deze leuke poster die op deze leuke school hing.

20161020_154818

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys