Vakantie!!!!!

cropped-image002-1.jpg

Vakantie tijd en de bijbehorende spreiding. Noord, midden en zuid, maar waarom is dat nu eigenlijk?

300px-VakantieRegiosGemeentenNederland

De vakantiespreiding in basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is ingesteld om te voorkomen dat alle leerlingen tegelijk op vakantie gaan. Door de spreiding van de schoolvakanties wordt de verkeersdrukte gespreid en raken recreatieparken en campings minder overbelast.

Het klinkt op het eerste gezicht heel logisch: ons kleine kikkerlandje wordt steeds voller en dus is het handig als we gespreid op vakantie gaan.
Sinds 1986 is daarom de vakantiespreiding: over negen weken hebben de regio’s elk hun eigen vakantiedata.

one-size-maatwerk

Veel scholen weten ook vaak niet wat er nu al mogelijk is met de lestijden. Ook scholen kunnen maatwerk leveren.
Naast maatwerk lessen voor de leerlingen kan dit ook voor de schooltijden. Met roosters is dat al begonnen, denk aan de continuroosters. Dus waarom dan ook niet voor de vakantie tijden?

‘all day al year’

Montessorischool Casa in Pijnacker werkt met dit concept. Aan het experiment nemen 12 scholen deel. Het experiment duurt tot augustus 2014 en heeft daarna een uitlooptijd van twee jaar om de beslissing van de Tweede Kamer af te wachten.

LiveSchoolV3

Terwijl de scholen dicht zijn werkt WinSys door aan nieuwe concepten en maatwerk en migreren we de scholen die hebben gekozen voor LiveSchoolV3.

IMG-20160729-WA0001

Deze week voorzien wij de Toermalijn in Duiven van een mooie nieuwe omgeving LiveSchoolV3 zodat de leerlingen op 5 september als deze leerlingen weer gaan beginnen een mooie nieuwe eigentijdse omgeving aantreffen.

Volgende week weer een ander school, dan zitten we in Heerhugowaard, wanneer gaat u over?

 

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys