Regen

cropped-image002-1.jpg

 

 

Deze periode wordt er regelmatig de term “Cloud” op internet genoemd, dit keer wordt alleen dit leuke wolkje in een wat mindere positieve vorm gebruikt, namelijk gelijk met de term.

Regen

Er is op dit moment een te grote download gaande vanuit de Cloud, en dan wel in de vorm van regen in plaats van data, aantal Winsys scholen in het oosten van het land kampen hierdoor met een overload aan water. Alle gekheid op een stokje dit is natuurlijk vreselijk.

hetregent

 

 

 

 

Ik volg aantal WinSys klanten zowel zakelijk als privé en als je dan op Twitter leest  dat enkele basisscholen van stichting Prodas ondergelopen zijn en dat er zowel  in Asten, Deurne en Someren gedweild werd . Kun je op afstand alleen maar meeleven.

bron-rtvoost.nl

Wateroverlast geeft ook waterpret voor de jeugd en voor de lokale tuin vissen die ineens een hele grote vijver kregen.

(bron omroep Brabant https://www.facebook.com/191210474236128/posts/1266325673391264)

weer-regen-70milimeter

Maar daarnaast Is het ook bizar wat de verschillen zijn in ons kleine kikkerlandje, zo kan Groningen wel wat water gebruiken en is er in het oosten weer kans op onweer en regen(3-6-2016).
Deurne heeft in korte tijd 70 millimeter voor zijn/haar kiezen gehad, dit valt normaal alleen in de maand juni.

Bij nood zie je gelukkig ook verbroedering en staat men schouder aan schouder scholen droog te maken en zandzakken te vullen, ook dat is ons kikkerlandje.
En je komt dan ook nog eens met je schoolkinderen op het jeugdjournaal http://jeugdjournaal.nl/uitzending/15815-avondjournaal.html

We moeten ons denk ik gaan wapenen voor dit soort overlast, er zijn vreemde extremen in het weer. En ook hier is niks doen geen optie.

Volgens het KNMI moeten we rekening met hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, heftigere buien en kans op drogere zomers.

zeuren om regen.(bron: https://www.facebook.com/gewoon.lekkere.humor/?fref=photo)

Ik wens iedereen veel sterkte met hopelijk het laatste beetje overlast.