Warm of Koud

Warme acquisitie of Koudeacquisitie in beide gevallen gaat het om aandacht en goed verhaal.

20160510_124410

 

Op pad

Zo was ik gisteren (10-5-2016) samen met mijn collega Marco op pad in Amsterdam. Op bezoek bij een tiental éénpitter-scholen die een mooi samenwerking verband hebben.

Lauw

Eerlijk is eerlijk, helemaal koud was het niet, het was lauw zowel voor het heerlijke lente weer alsmede het voorwerk wat de directeur van ASVO al voor ons heeft gedaan (https://twitter.com/asvoschool)

canvas

Mond op mondreclame werkt goed. Want wat is deze directeur bevlogen en enthousiast zeg. Als je hem privé spreekt bij zijn mooie boot, of als je hem spreekt over ICT binnen zijn school.
De mensen die wij spraken vandaag hadden het er alleen maar over. Mooi compliment voor deze directeur.

Maar als je spontaan op bezoek komt kan het zijn dat het gewoon even niet uitkomt.

Directeuren hebben het terecht druk.
Zo werd er ook gemeld aan ons “kunt u over een uurtje terug komen” want het is ons eindelijk gelukt om een teamoverleg te hebben. Hoezo werkdruk 😉 (http://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/10/ruim-helft-leraren-basisonderwijs-vindt-werkdruk-onacceptabel)

Dan is het fijn om een school als ASVO te beheren. één woord LiveSchoolV3 was genoeg om aan tafel je verhaal te mogen doen onder genot van kopje koffie. En ook was het weer leuk in mijn oude buurtje rond te rijden, wat een verschil met een mooie boerendorp in Friesland of een school in het midden van het centrum van Amsterdam.

Beide zelfde doel, goed onderwijs en hoop dat wij met ons LiveSchoolV3 daar aan kunnen bijdragen. Zoals de directeur van de Cornelis Vrijschool terecht aangaf, het is een heilig principe dat de technologie slechts een middel is en nooit tot doel mag worden verheven. Onderwijs gaat gewoon door ook zonder ICT. Maar hij is zich zeker bewust dat we ook niet meer zonder kunnen.

Leuke gesprekken, leuke dag en zeker leuke opbrengsten

LiveSchoolV3