Halen en brengen

cropped-image002-1.jpg

Afgelopen weekend zat ik met mijn gepassioneerde vrienden en collega’s uit België en Nederland in een mooi hotel bij Harderwijk.

20160416_093440

We hadden daar onze jaarlijkse eTwinning ambassadeurs bij bijeenkomst. Dit weekend was toch bijzonders, vanwege de aanslagen in Brussel was het dit keer dubbel zo fijn om deze vrienden weer te zien. Ook van mijn kant was het bijzonder. Ik mocht daar een presentatie/workshop geven en als je dan een tijdje uit de running bent geweest is wel weer sprongetje in diepe.

Selectie_109

Maar het ging super, zoals bovenstaand TweetWall(klik op de afbeelding) ook laat zien. En eigenlijk net zoals ik het de kinderen altijd leerde. Als je iets weet, kent, en met passie weet te vertellen komt je verhaal over.

Mijn verhaal ging over de eenvoud van ICT toepassen in het onderwijs. In dit geval met Hologram en de VR bril. Geweldig om te zien dat iedereen mijn tuin kon bewonderen door de VR bril. en mijn hoofd als Hologram mochten bewonderen. En dat allemaal binnen 10 minuten gemaakt.

Halen en Brengen is dan ook zeker gebeurt dit weekend. Want naast het brengen van informatie heb ik deze zeker ook gekregen. Sterker nog ook gelijk uitgevoerd tijdens mijn werkzaamheden vandaag.

20160416_095050

Want al heb je een gekke pruik op, de boodschap moet wel overkomen. Deze workshop van @BigWheelTheatre ging over “Pollution solution” Hoe vertel je kinderen dat opwarming van de Aarde echt niet goed is. En geloof me Aarde had het heel warm.

CgJixMrWQAE7dNR

Kortom het was een zeer geslaagde bijeenkomst waar andere conferenties wel wat van zouden kunnen leren. Die bieden meestal alleen het Brengen aan. Of wordt je zelfs met verkeerde workshop onderwerp binnen gehaald en dan dan gaat het heel ergens anders over. En kun je als leerkracht of bedrijf bijna niks Halen.

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys