Gewoon een praatje

De Metro gratis krant van Nederland lees ik vandaag op school achter de computer onder het genot van een kopje koffie.

 

De bus was best druk en dan is het best ongemakkelijk om uitgebreid de krant te gaan lezen.

Vanaf mijn telefoon was ik wat aan het uittesten, Magister waar ik voor team een handleiding voor aan maken ben. “hee dat komt bekend voor” excuus hoor verontschuldigd ze zich,  ik zie in mijn linker ooghoek een bekende logo en mijn zoon heeft het er vaak over. Wat een $%$% was dat programma hoor ik dan.

En zo heb je met en aardige dame toch een gesprek over een voor hun afgesloten gespreksonderwerp. Haar zoon is geslaagd en iedereen natuurlijk thuis blij, haar zoon en ouders hadden vaak te maken met het programma Magister waar leerlingen hun cijfers en roosters in kunnen vinden, vandaar de opmerking. Werk sinds kort als applicatie beheerder van dat programma en probeer het juist het weer leuk te maken 😉

Zo leuk pratend over van alles bereikten we onze bestemming en scheiden onze wegen weer.

En dan tot mijn verbazing de Metro lezend twee maal een column over het lastig vallen van vrouwen. Niet één keer maar twee.
Zo jammer dat er dan ook niet een succes verhaal zoals dat van mij vandaag erin staat. Zit nu 5 weken in het openbaar vervoer en tot nu toe bevalt het prima. Glimlach, knikje en al vaste gezichten en inderdaad af en toe een leuk gesprek.

Misschien mijn instelling, ben sociaal ga geen gesprek uit de weg en hoop dat ik de volgende keer een ander mag lastig vallen met een leuk gesprekje.

Wat is lastig vallen? dat wordt dan een mooi onderwerp als de wet er wel doorheen komt

http://nos.nl/artikel/2158325-pvda-wil-verbaal-lastigvallen-vrouwen-strafbaar-stellen.html