Kiss and Ride

cropped-image002-1.jpg

 

 

8.10 ik sta netjes buiten te wachten, een school midden in een woonwijk van Diemen.

Buiten staan netjes in rij ouders en kinderen te popelen om de school binnen te gaan. Directeur heet iedereen welkom.
Maar dan ineens alsof iemand een blik auto’s opent trekt.

Kiss and Ride
“In Amerika  heb je 100 meter verder kiss & ride plekken. Vaak bij een rotonde die is aangelegd. Daar kun je je kind afzetten.
Maar niet direct voor de schooldeur!!!
40x60_blauw(3)

Met verbazing aanschouw ik deze taferelen, her en der schuin geparkeerde auto’s waar geen fiets meer langs kon, moeder zoonlief trekkend aan arm de school in luid brullend “NU KOMT MAMA TE LAAT OP WERK”

Zullen dit ook de ouders zijn die actief mee helpen om kinderen veilig over te laten steken?
f2d648b66772c51453bf7ef396d73df0-270278952-1444663769

 

 

 

 

Gemeente leggen in de omgeving van de school verkeersdrempel maar als deze voorzien zijn van een geparkeerde auto zet dat geen zode aan de dijk.
Niet alleen de gevaarlijke situatie die ontstaan bij massaal weer vertrekken van deze auto’s, maar ook de mensen die in de huizen wonen bij deze school zullen af en toe wel gek worden.

parkeren

Ook zijn er scholen die kinderen in samenwerking met de wijkagent ouders aanspreken op hun parkeergedrag http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1305914-kinderen-delen-parkeerbonnen-uit

Doet me dan weer denken aan dat leuke schooltje in de middle of nowhere in Friesland waar de meeste kinderen gewoon met de fiets kwamen. http://blog.winsys.nl/2016/04/19/in-een-stukje-wereld/

Hoe is het bij jou op school geregeld? Lopen de kinderen veilig de poort door? Of hebben ze een poolstok mee om over de dubbel geparkeerde auto’s te springen? En hebben jullie een verkeersbrigade die de kinderen helpt met oversteken? Reageren mag!

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys