Concierge

cropped-image002-1.jpg

 

 

De Conciërge.  

vandaag “Winsys on tour” was ik in omgeving Zevenaar.

Winsys heeft daar ook scholen in beheer en net als bij andere scholen in Nederland ook hier de o zo belangrijke aandacht. Natuurlijk ook hier even onze nieuwe LiveSchoolV3 onder de aandacht gebracht. En altijd fijn om te horen dat alles naar behoren werkt. Helaas trof ik de ict coördinatoren niet aan, maar dat kan helaas gebeuren met spontane bezoeken. Niks is leuker om scholen in actie te zien.

maar één school sprong er wel uit vandaag, met in het bijzonder Meester Rob de conciërge van montessori school Westfoort. 20160531_115154

 

Onder genot van kop koffie vertelde Rob vol trots alles over “zijn” school. En inderdaad Montessori Westfoort is bijzonder.

Deze school heeft twee onderwijs vormen in huis. En voor de mensen die nog steeds zeggen “Montessori is dat niet speciaal onderwijs” Nee dat is een onderwijs vorm net zoals Davinci dat is.

 

Juf Debbie heeft dat heel mooi omschreven op haar website.
De school heeft ook een kinderpersbureau http://kinderpersbureau.montessorischoolwestervoort.nl

Deze bijzonderheid maakt het dat ouders van heinde en verre komen om hun kinderen naar deze school te brengen. Arnhem, Huissen, Elst, Bemmel, Tiel, Oosterbeek, Renkum, Velp, Dieren, Babberich, Emmen. Om maar even paar plaatsen te noemen.

20160531_114806

Meester Rob vertelde dat er ook verbouwd gaat worden deze zomervakantie en dat er ook nog eens een open dag is binnenkort.

Weer even terugkomend op Meester Rob doet me dat weer terug denken aan mijn tijd toen ik op basisschool de Zevensprong werkzaam was. Juf Monique en op laatst Meester Piet. Conciërge moet je als school koesteren. Deze mensen zijn het gezicht van de school, eerste aanspreekpunt, manusje van alles, elektricien, loodgieter, time out en afkoel plek en rots in de branding.

Hoe vaak kom ik niet op scholen in Nederland waar gewoon niemand is voor ontvangst. Je zo de school binnen kunt lopen en alleen nog maar leerkrachten aanwezig zijn(directeuren zijn tegenwoordig ook directeur over meerdere scholen).

hqdefault

 

 
Langs deze weg een applaus voor alle school conciërges van Nederland!!

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys