Inloopochtend

cropped-cropped-image002-1.jpg

 

 

Inloop ochtend

Vandaag was de rode draad in mijn schoolbezoeken verhaal de “inloopochtend

Op weg naar een school in Haarlem, reed ik even langs Muiderberg. Voor mij een kippeneindje rijd er immers dagelijks langs als ik uit Almere vertrek.

Basisschool Oranje Nassauschool met de toepasselijke website naam “onsmuiderberg” had deze ochtend een inloopochtend.

Een gezellige drukte en veel ouders aanwezig bij binnenkomst. Allen druk met eigen kinderen in de weer en hier en daar kinderen die lekker aan het lezen waren terwijl ouders hielpen bij het kiezen van een boek.

Ook in de kleutergroepen veel ouders die met hun kinderen meededen met de activiteiten. De term “onsmuiderberg” werd echt eer aangedaan.

Helaas was de directeur niet aanwezig vandaag, maar van de verhalen van de aanwezige gesproken leerkrachten zijn ze zeer tevreden over WinSys. Natuurlijk even LiveSchoolV3 besproken en deze info hebben alle Winsys scholen reeds ontvangen.

LiveSchoolV3 inloopochtend

http://liveschoolv3.nl

Vanochtend hadden wij zelf ook een inloopochtend, stichting OVO wilde graag LiveSchoolV3 in actie zien en we hadden Basisschool de Piramide locatie Europawijk van stichting Spaarnesant bereid gevonden hun reeds draaiende computers en laptops in actie te demonstreren.

H. El Muhandiz ICT-leerkracht stond al op ons te wachten, en zo ook Manon van Zalen. Beiden met een brede grijns.

Wat bleek? naast een mooie op handen zijnde verbouwing. Was de school ook nog eens door de onderwijsinspectie zeer goed beoordeeld en ging het met de inschrijvingen van nieuwe leerlingen ook nog eens goed.

Jos Bosten, bovenschools ICT coördinator die later aansloot vertelde me dat dit mede te danken was door de directeur die schoolbreed eduScrum heeft ingevoerd.

Complimenten zijn zeker op zijn plaats.

 

Demonstratie

De leraren van stichting OVO, en wij van WinSys waren van harte welkom op de Piramide, als pilot school heeft LiveSchoolV3 hier dan ook zijn finetuning gekregen.

Onze engineers Jeffrey en Sebastiaan waren aanwezig voor de technische vragen, ik droeg mijn steentje bij voor de onderwijsinhoudelijke kant en Jos Bosten vertelde honderduit zijn kant van het verhaal.

 

 

Betere ambassadeur van LiveSchoolV3 kunnen we niet wensen. Nogmaals dank Jos.

 

 

 

Met een pak aan info gingen de leerkrachten van stichting OVO weer richting huis en zullen vervolg afspraken spoedig volgen.

Welke school mag ik met een bezoek vereren?

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys

 

4 reacties

  1. Mooi verslag Eric! Deel helemaal je mening. Maar we zijn er nog lang niet. Er is nog veel werk en ontwikkeling aan de winkel.

  2. Dank voor dit blog waarin onze school positief genoemd wordt. Altijd fijn wanneer je anderen kan helpen. En om met de woorden van Jos te eindigen. We zijn al een heel eind op weg, maar we zijn er nog niet helmaal.

Reacties zijn gesloten.