In een stukje wereld

cropped-image002-1.jpg

20160418_085957

Gisteren 18 april 2016 mocht ik me gelukkig prijzen door het landschap van Friesland te rijden.

En dan, ineens zoals de vervangende directeur Willem Vlietstra van OBS de Aventurijn omschreef

“in een stukje wereld, staat ineens een school.”

 

 

fiets470

Als eerste respect voor de kids, midden in het mooie Munnekeburen staat inderdaad een prachtige school.
Rijdend door de prachtige bollen velden kwam ik al fietsende kinderen tegen, voorover gebogen beukend tegen de wind.
Wat ben ik, en de kinderen van Almere dan verwend, onze kinderen in de stad worden zelfs nog met auto naar school gebracht!

Als je dan je broodje vergeten bent heb je dus een probleem. Even naar de Deen aan de overkant lopen zit er niet bij. Dichtstbijzijnde supermarkt is in Wolvega, schat 40 km ongeveer.

 

OBS Aventurijn van stichting Comperio is een fusie school, en draait als zodanig twee jaar nu. De Aventurijn staat in de prachtige omgeving van de Rottige Meenthe, een uitloper van de Weerribben. De school staat voor zinvol, uitdagend en onderzoekend onderwijs.

Precies waar WinSys voor staat. Riks de ICT coördinator en Juf groep 3 gaf aan tijdens ons gesprek dat gebrek aan ICT budget erg lastig is. Er zijn zoveel leuke ICT toepassingen die de school graag zou willen uitvoeren, werken met Tablets b.v.b.
Ook gaf de vervangende directeur aan dat licenties op software ook zwaar drukt op budget.

Bekend verhaal, en spreek uit ervaring dat toen ik nog werkzaam was op OBS de Zevensprong Almere dit een hele kunst was om ICT toe te passen met weinig middelen. Was zeker ook een uitdaging.

Selectie_110

Helaas kon ik niet even een lading tablet’s uit mijn hoge hoed toveren, maar goed gedegen advies geven kan ik zeer zeker. Naast dat WinSys goedkoop is zetten we ook in door middel van het geven van Workshops. Daar laten we dan zien hoe je als school ook met beperkte middelen leuk ICT kan gebruiken.

Advies is op de achtergrond al reeds verstuurd naar de school. En zo terug lopend naar de auto tussen de spelende kinderen, kijk ik nog even om en zie een prachtige school staan in het Friese landschap die met Riks de juf van Groep 3 ICT goed op orde heeft.
Complimenten en dank voor het alleraardigst ontvangst.

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys