Ict in de praktijk Spaarnesant

cropped-cropped-image002-1.jpg

 

 

Jip. Leerling groep 8 “de” lokale ICT expert liet mij zien wat de Zuiderpolder(dependance) doet met ICT in de praktijk, deze school is namelijk deze week gemigreerd naar LiveSchoolV3. En dat wilde ik natuurlijk graag even in de praktijk zien.

20160413_100022

 

 

 

 

IMG-20160413-WA0000

 

 

 

Jip was vanaf een computer aan het werk en had wat oude Word-pad documenten gemaakt. Tja zelfs met een migratie gaat het werk gewoon door. Na een snelle privé les van mij had hij deze documenten snel overgezet naar zijn persoonlijke Onedrive map.

Vandaag sloot ik mij aan bij collega Jeffrey en Lidia Teeuwen de bovenschoolse ICT goeroe van Spaarnesant. De bijnaam digitale wegenwacht valt ook hier en daar bij de Spaarnesant scholen als ze haar naam noemen.

20160413_120322

Jip demonstreerde het project van de Zuiderpolder met de 3D printer. Hij liet mij zien wat ze als school maakte als afscheidscadeau(ouders en stagiaires ), In dit geval een sleutelhanger(logo van school) en egel(tandenstoker houder). Heel gaaf en natuurlijk gewoon mogelijk met Windows 10, LiveSchoolV3 en Cura 3d software.

Jip super bedankt voor je demonstratie en ik heb de sleutelhanger aan mijn sleutelbos hangen hoor!!

20160413_201726

Na het instellen van de juiste printers, en ik voor een juf de juiste instellingen op de printer had aangebracht voor het kunnen scannen, gingen we op bezoek bij O.B.S de piramide.

Hassan. El Muhandiz ICT-leerkracht stond al met koffie klaar 🙂 ook deze school draait met LiveSchoolV3.

Hier een mooi voorbeeld dat alleen maar Office365 nemen niet genoeg is voor je instelling. In dit geval gaf profiel van leerkracht problemen.
Office365 is prachtig maar dan moet deze wel de gebruiker op de computer herkennen. En als dit account overal binnen school werkt behalve in haar eigen lokaal is het soms zoeken naar de speld in de hooiberg.

JPEG_20160413_123944_  20160413_120311
LiveSchoolV3 is zo ingericht dat ieder kan inloggen met een Office365 account op elk computer om bij zijn/haar gegevens te komen. Na een schone installatie en degelijke test werkt alles gewoon weer. Part of the deal en juf weer blij.

20160413_120342

O.B.S de Piramide is ook leuk bezig en met een echte ICT leerkracht die de leerlingen begeleid komt het daar wel goed.
(bovenstaand namen en afbeeldingen zijn geplaatst na toestemming)

Volgende bezoek in de planning.
Friesland?

Eric Redegeld
Educatie ICT manager
Winsys